1. Εισαγωγή

Η Πολιτική Απορρήτου και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχει σκοπό να σας βοηθήσει να κατανοήσετε για ποιόν λόγο συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα και πώς τα χρησιμοποιούμε και να αποδείξουμε τη συμμόρφωσή μας σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο. Ο ιστότοπος αυτός έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να συμμορφώνεται με τους ακόλουθους κανονισμούς/ οδηγίες:

  • [(ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) 2016/679 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΫ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
  • ΝΟΜΟΣ 3471/2006 (ΦΕΚ133/Α΄/28.6.2006)
  • Ν.4624/2019
  • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΔΗΓΙΑ 2009/136/ΕΚ
  • ΝΟΜΟΣ 4070-2012 (ΦΕΚ 82/10.4.2012)
  • ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 2018 για την γενική προστασία δεδομένων της ΕΕ (GDPR)

Ελπίζουμε ότι όλοι θα αφιερώσετε χρόνο να τη διαβάσετε προσεκτικά.

Σε περίπτωση που αφού τη διαβάσετε διαφωνείτε, παρακαλώ ν’ αποχωρήσετε άμεσα.

Η πολιτική αυτή σχετίζεται με όλους εσάς που αγοράζετε και χρησιμοποιείτε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας μέσω τηλεφώνου ή μέσω του ιστότοπου μας.

Ο ισότοπός μας έχει την δυνατότητα να τροποποιεί τους όρους και τις προϋποθέσεις χωρίς καμία άλλη ενημέρωση, με δυνατότητα άμεσης ισχύς.

2. Ασφάλεια προσωπικών δεδομένων

 Όταν κάνετε κάποια αγορά από εμάς ή χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες που προσφέρουμε ή επικοινωνείτε με εμάς, είναι αναγκαίο να επεξεργαζόμαστε προσωπικά σας δεδομένα, που απαιτούνται για την ορθή και ασφαλή λειτουργία του ιστότοπου. Κατά την επεξεργασία των δεδομένων σας συμμορφωνόμαστε με την ισχύουσα νομοθεσία . Στα πλαίσια αυτά, έχουμε ως προτεραιότητα και δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε την εμπιστοσύνη σας.

Δεν πρόκειται ποτέ να πουλήσουμε, να ενοικιάσουμε, να διανείμουμε, ή να δημοσιοποιήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο, τα προσωπικά σας δεδομένα. Εάν είστε κάτω των 16 ετών, ΠΡΕΠΕΙ να έχετε τη συγκατάθεση των γονέων σας ή κηδεμόνων σας πριν κάνετε χρήση των υπηρεσιών του παρόντος ιστότοπου.

Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το πότε και το γιατί συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, με ποιόν τρόπο τα χρησιμοποιούμε και τα επεξεργαζόμαστε, για πόσο χρονικό διάστημα τα διατηρούμε.

3. Προσωπικά δεδομένα που μας παρέχεται αυτόματα

Με μόνη την επίσκεψη και περιήγηση στον ιστότοπο μπορεί να συλλεχθούν αυτόματα ορισμένες πληροφορίες οι οποίες μπορούν να σας ταυτοποιήσουν άμεσα ή έμμεσα, όπως είναι:

  • η διεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου (ΙΡ) του υπολογιστή σας,
  • ο τύπος του προγράμματος περιήγησης (browser) και το λειτουργικό σύστημα,
  • οι ιστοσελίδες που επισκεφθήκατε αμέσως πριν και μετά από την επίσκεψή σας στην σελίδα,
  • η ταχύτητα της σύνδεσης και πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα λογισμικού που είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή,
  • βασικές πληροφορίες σύνδεσης με το διακομιστή και
  • πληροφορίες που συλλέγονται μέσω HTML cookies, Flash cookies, web beacons και άλλων παρόμοιων τεχνολογιών (βλ. κατωτέρω στην ενότητα Cookies).

4. Προσωπικά δεδομένα που μας παρέχεται με την παραγγελία σας

Στον ιστότοπο μας έχετε την δυνατότητα να εκτελέσετε την παραγγελίας σας με δύο τρόπους, είτε ως επισκέπτης (στην περίπτωση αυτή τα προσωπικά σας δεδομένα θα διατηρηθούν στα αρχεία της εταιρίας μας, μέχρι την ολοκλήρωση και την παράδοση της παραγγελίας), είτε ως εγγεγραμμένος χρήστης του ηλεκτρονικού καταστήματος (στην περίπτωση αυτή έχετε δημιουργήσει λογαριασμό χρήστη στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα και τα προσωπικά σας δεδομένα του θα διατηρούνται στα αρχεία της εταιρίας μέχρι να ζητηθεί η διαγραφή τους).

Προκειμένου να διενεργηθεί οποιαδήποτε συναλλαγή μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος και να πραγματοποιηθούν παραγγελίες προϊόντων της εταιρίας, ζητούνται:

  • το πλήρες ονοματεπώνυμο ή η εταιρική επωνυμία
  • η διεύθυνση αποστολής των προϊόντων
  • η διεύθυνση χρέωσης της παραγγελίας (σε περίπτωση που είναι διαφορετική από την διεύθυνση αποστολής)
  • ο ταχυδρομικός κώδικας της διεύθυνσης αποστολής
  • o τρόπους πληρωμής (σε περίπτωση που έχει επιλεγεί πληρωμή με τιμολόγιο)
  • ο αριθμός κινητού τηλεφώνου του καταναλωτή/χρήστη
  • η ηλεκτρονική διεύθυνση (email) του καταναλωτή.

5. Προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται κατά την συμπλήρωση της φόρμας επικοινωνίας

Ο ιστότοπος διαθέτει φόρμα επικοινωνίας, μέσω της οποίας μπορείτε να υποβάλλετε τα ερωτήματα σας προς την εταιρία. Κατά τη συμπλήρωση και υποβολή της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας ζητούνται να μας παραθέσετε τα ακόλουθα στοιχεία:

  • το πλήρες ονοματεπώνυμο
  • η ηλεκτρονική διεύθυνση (email) του επισκέπτη.
  • θέμα επικοινωνίας

Τα προσωπικά σας δεδομένα διατηρούνται για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η επικοινωνία μας, με μοναδικό σκοπό την άμεση ανταπόκριση στα μηνύματα σας, την εξατομικευμένη παροχή υπηρεσιών και πληροφοριών, καθώς και τη στατιστική ανάλυση της επισκεψιμότητας και χρήσης του ιστότοπου μας.

6. Χρήση και ανταλλαγή πληροφοριών

Η εταιρία μας σέβεται το δικαίωμά σας να προστατεύονται το απόρρητό σας και οι πληροφορίες που σας αφορούν και για τον λόγο αυτό χρησιμοποιεί τις πληροφορίες αυτές για τους προαναφερόμενους σκοπούς . Για τον λόγο αυτό δεν κοινοποιεί, δεν διαβιβάζει  και δεν  καθιστά  τις πληροφορίες που σας αφορούν προσιτές σε τρίτους. Επίσης δεν  διαβιβάζουμε τις πληροφορίες αυτές  εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ενδέχεται να καθιστούμε πληροφορίες σχετικά με εσάς διαθέσιμες σε άλλες εταιρείες, εφαρμογές ή πρόσωπα στις περιστάσεις που αναφέρονται παρακάτω:

  • Μπορεί να κοινοποιήσει σε τρίτα μέρη συγκεντρωτικές πληροφορίες ή πληροφορίες που δεν σας ταυτοποιούν άμεσα, για να μπορέσει να αναπτύξει το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες της ιστοσελίδας της.
  • Μπορεί να χρησιμοποιεί ή να χρησιμοποιήσει στο μέλλον τρίτα μέρη για την παροχή υπηρεσιών που σχετίζονται με την ιστοσελίδα μας, όπως διαχείριση της βάσης δεδομένων, παροχή υπηρεσιών συντήρησης, αναλυτικά στοιχεία, μάρκετινγκ, επεξεργασία δεδομένων και διανομή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μηνυμάτων κειμένου. Αυτά τα τρίτα μέρη θα έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που σας αφορούν μόνο για την εκτέλεση των παραπάνω καθηκόντων τους για λογαριασμό μας και με ρητές συμβατικές δεσμεύσεις ως προς την προστασία του απορρήτου και των προσωπικών δεδομένων σας.
  • Μπορεί να κοινοποιήσει πληροφορίες για εσάς για να διερευνήσει, αποτρέψει ή προβεί σε ενέργειες σχετικά με παράνομες δραστηριότητες, εάν υπάρχουν υποψίες για έκνομη συμπεριφορά ή αξιόποινες πράξεις σε βάρος δικαιωμάτων και έννομων συμφερόντων οποιουδήποτε φυσικού ή νομικού προσώπου, σε περίπτωση παραβίασης των Όρων Χρήσης του ιστοτόπου μας ή εάν απαιτείται από το νόμο, καθώς και σε άλλες περιπτώσεις στις οποίες θεωρούμε καλόπιστα ότι η κοινοποίηση των πληροφοριών είναι απαραίτητη.
  • Μπορεί να κοινοποιήσει πληροφορίες που σας αφορούν για να απαντήσει σε δικαστικές κλητεύσεις, εντάλματα ερευνών, δικαστικές διαδικασίες, δικαστικές εντολές, νομικές διαδικασίες ή άλλα μέτρα επιβολής του νόμου από οποιαδήποτε αρμόδια αρχή, περιλαμβανομένης της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και των Εποπτικών Αρχών Προστασίας Δεδομένων άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και για να κατοχυρώσει και να προασπίσει τα νόμιμα δικαιώματά της ή για να αντικρούσει αξιώσεις εις βάρος της.

7. Χρόνος διατήρησης πληροφοριών

Η εταιρία θα διατηρεί τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγει μέσω του ιστότοπου της για το απολύτως απαραίτητο χρονικό διάστημα για την εκπλήρωση των ανωτέρω σκοπών επεξεργασίας. Εφόσον ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας στη συλλογή κι επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, θα διαγράψει τα δεδομένα σας από τα ηλεκτρονικά και φυσικά της αρχεία, εκτός εάν η τήρηση αυτών καθίσταται απαραίτητη σε συμμόρφωση με νόμιμη υποχρέωσή της ή για την άσκηση, θεμελίωση ή υπεράσπιση δικαιωμάτων ή έννομων συμφερόντων της ενώπιον δικαστικών αρχών.

8. Ασφάλεια

Η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων σας είναι για μας απόλυτη δέσμευση. Για να το πετύχουμε αυτό, εφαρμόζουμε όλα τα σύγχρονα και κατάλληλα για τους σκοπούς της επεξεργασίας τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, την ανταπόκριση και επάρκεια των οποίων ελέγχουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Τα στοιχεία των ηλεκτρονικών πληρωμών δεν αποθηκεύονται σε αποθηκευτικά μέσα της εταιρίας κατά τη διάρκεια της συναλλαγής αλλά καταχωρούνται απευθείας σε ασφαλές περιβάλλον της εκάστοτε συνεργαζόμενης τράπεζας που έχει αναλάβει τη δρομολόγηση των καρτών.

Όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιείτε μέσω του ιστοτόπου μας διέπονται από το Διεθνές και Ευρωπαϊκό δίκαιο, που ρυθμίζει θέματα σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο καθώς επίσης και από το Νόμο περί προστασίας των καταναλωτών (Ν. 2251/1994), που ρυθμίζει θέματα σχετικά με τις πωλήσεις από απόσταση.

9. Τα δικαιώματά σας

Σύμφωνα με τον ΓΚΠΔ για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, έχετε τη δυνατότητα να ασκήσετε τα εξής δικαιώματα:

  • Πρόσβασης και Ενημέρωσης

Έχετε το δικαίωμα να αποκτήσετε πληροφορίες σχετικά με το ποια δεδομένα έχουμε συλλέξει, για ποιόν σκοπό τα έχουμε συλλέξει, για τη νομική βάση επεξεργασίας, για πόσο χρόνο θα τα διατηρήσουμε καθώς και τους αποδέκτες των δεδομένων σας.

  • Διόρθωσης

Έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε να διορθώσουμε τυχόν ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με εσάς ή ακόμη να συμπληρώσουμε επιπλέον πληροφορίες για εσάς, υπό την προϋπόθεση ότι μας προσκομίζετε τα απαραίτητα έγγραφα που πιστοποιούν την ανάγκη διόρθωσης ή συμπλήρωσης.

  • Περιορισμού και εναντίωσης επεξεργασίας

Έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε να περιορίσουμε ή και να αποκλείσουμε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων εάν αμφισβητήσετε την ακρίβεια των πληροφοριών που διατηρούμε για εσάς, εάν αντιληφθείτε ότι επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας με παράνομο τρόπο.

  • Διαγραφής

Τέλος, έχετε το δικαίωμα, να μας ζητήσετε γραπτώς να διαγράψουμε τα προσωπικά δεδομένα σας, όταν δεν είναι πλέον απαραίτητα σε σχέση με τον σκοπό που συλλέχθηκαν ή εάν ανακαλείτε τη συναίνεση σας για την επεξεργασία αυτών και στις άλλες περιπτώσεις που προβλέπει ο ΓΚΠΔ.

Εάν επιθυμείτε να ασκήσετε αυτά τα δικαιώματα σας, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα παρακάτω μέσα επικοινωνίας:

Τηλέφωνα επικοινωνίας

  • Λάρισα: 2410-250429 / 6944623263
  • Βόλος: 24211-81047

Emails

Σε κάθε περίπτωση, έχετε δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα  (www.dpa.gr)

10. Αλλαγές στην παρούσα πολιτική

Η εταιρία διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης της παρούσας Πολιτικής, πάντα σε συμφωνία με τους εφαρμοστέους κανόνες δικαίου περί ΓΚΠΔ. Οι επισκέπτες του ιστότοπου  μας θα πρέπει να διαβάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα την παρούσα Πολιτική Προστασίας Απορρήτου και Προσωπικών Δεδομένων για να ενημερώνονται σχετικά με οποιαδήποτε αλλαγή, που πραγματοποιείται, η εταιρία δεν θα ενημερώνει με κάποια ειδική ενέργεια ξεχωριστά τον κάθε ένα από τους επισκέπτες/χρήστες του ιστότοπου μας για τις αλλαγές αυτές. Η εξακολούθηση της χρήσης του ιστότοπου μας ακόμη και μετά τις όποιες αλλαγές στην Πολιτική Απορρήτου, σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων αυτών εκ μέρους σας.